Нашата история започва с Константинос Агас – кинолог, MIACE (Member of Institute for Animal Care Education) и треньор на кучета-спасители и техните водачи. Повече от 30 години той обикаля света и тренира кучета за дейност по Търсене и Спасяване (Search and Rescue) за нуждите на планински спасителни служби, пожарни служби и др. Константинос е един от малцината треньори в световен мащаб със 100% успеваемост в обучението на кучета-спасители. По време на своята работа той забелязал връзката между храненето на кучетата и тяхното обоняние, работоспособност и енергичност. Навлизайки по-навътре в тази област, той се запознал и работил с такива имена в историята на BARF като Др. Том Лонсдейл (Tom Lonsdale) и Др. Ян Билингхърст (Ian Billinghurst), смятан за баща на теорията за БАРФ храненето. Благодарение на опита и знанията придобити в неговата работа, сега той разработва перфектно балансирани БАРФ менюта за кучетата и котките, които толкова много обичаме.
Сега ние, група приятели и ентусиасти, заразени от Константинос, сме се обединили около идеята за популяризирането на БАРФ храненето, за да бъдат нашите домашни любимци по-здрави, по-жизнени и по-щастливи.
Съществуват и много митове и легенди, по отношение на опасностите, които крие храненето с БАРФ. И да, наистина има такива случаи, но те са плод на незнание или на несериозно отношение към приготвянето на храната, а не на това, че правилно приготвената БАРФ храна е опасна. В нашата фабрика за БАРФ, качеството, хигиената и професионализма са издигнати в култ. Ние не работим с месокомбинати и не използваме бройлери. Всяка сутрин във фабриката влизат два тона прясно месо и триста килограма плодове и зеленчуци от избрани ферми, с които работим. Всичко това се сортира, смила, смесва в точни пропорции, пакетира и влиза в камерата за замразяване. До края на работния ден цялото количество суровини е напуснало помещението. Следва пълно измиване на машините и помещенията, и дезинфекция с ултравиолетови лъчи, и така до следващата сутрин. По този начин осигуряваме минимален престой на продуктите преди замразяване.
КОНСУЛТАНТ / ГЛАВЕН ТЕХНОЛОГ
Кинолог, MIACE (Member of Institute for Animal Care Education). Завършил Кинология, Поведение и Хранене на кучетата в Institute for animal care education, Manchester, UK. Повече от 30 години опит в цял свят като треньор на кучета-спасители и техните водачи. С дълбоки познания за храненето на кучетата и въздействието на храната върху енергичността и работоспособността им.
ТЪРГОВСКИ ДИРЕКТОР, СТРАТЕГИЧЕСКО РАЗВИТИЕ
Специалист Supply Chain management – повече от 20 години опит в развитието и управлението на логистика и дистрибуторски мрежи.